Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Το τελευταιο μου τουφεκι...

Χρονια τωρα εβλεπα τους φιλους μου να αγωνιζονται σε σκοπευτικους διαγωνισμους, και τους ζηλευα...Οποτε μου λεγαν να παω, δεν μπορουσα γιατι δουλευα και, οταν δεν δουλευα, δεν ειχα το οπλο για να παω. Οι περισσοτεροι διαγωνιζοντουσαν με τουφεκια σε διαμετρημμα .308, το οποιο, οντας στρατιωτικο διαμμετρημα, εχει πληθωρα φτηνων πυρομαχικων και ειναι ισως το πιο ακριβες διαμμετρημα που μπορει να εχει κανεις. Ειχα σκυλιασει...

Αλλα, μιας και εχω ηδη 14 τουφεκια, δεν μπορουσα να δικαιολογησω ακομα ενα...ή μηπως μπορουσα??? Ο οπλουργος μου, μου αλλαξε την γνωμη. Εξελιξε μια ιδιαιτερη 'μορφη' του .308, και με επεισε οτι πρεπει να παρω και εγω ενα...Μου μπηκαν ψυλλοι στον κορφο μου, και, μια μερα το αποφασισα οτι χρειαζομαι ενα .308! Η πρωτη μου δουλεια ηταν να βρω ενα τουφεκι που θα μπορουσα να το μετατρεψω σε αυτο το διαμμετρημα. Εψαχνα τα μαγαζια και το διαδικτυο, μεχρι που, τον Μαρτη που μας περασε βρηκα ενα Tikka M590 αριστεροχειρο, ηδη σε .308.
Photobucket

Το τουφεκι αυτο ηταν ταλαιπωρημενο και το μονο που αξιζε απο αυτο ηταν το action (δηλ. το ουραιο, η σκανδαλη, και το κουβουκλιο που τα περικλειει). Photobucket

Η καννη ειχε ηδη αγοραστει απο την Border Barrells, μια σκωτζεζικη εταιρια διεθνους φημης. Ηταν η ειδικη εκδοση 5R, σε διαμμετρημμα .307. Αυτο επιτρεπει αυξημενη ακριβεια αλλα και ταχυτητα που σημαινει οτι το οπλο μπορει να εχει κοντη καννη και, παρ'ολα αυτα να διατηρει ακριβεια στις βολες μεχρι τα 1200 μετρα.

Για κοντακι, ειχα εδω και χρονια ενα Richard's Microfit Apache το οποιο ηταν ηδη ετοιμο για αυτο το τουφεκι. Το ειχα παρει πολυ φτηνα, βρισκοντας το στις ακυρωμενες παραγγελιες, και το ειχα παρει τοτε με το σκεπτικο οτι μπορει καποια μερα να το χρειαστω! Αυτη η μερα ειχε φτασει!

Το πηγα μαζι με το τουφεκι στον οπλουργο μου, ο οποιος εγκατεστησε αλουμινιενες κολωνες και μπλοκ ανακρουσης στο καινουριο κοντακι, και τα εκανε bedding ουτως ωστε να ειναι το ολο συνολο πολυ ευσταθες και ανεπηρεαστο απο τις καιρικες συνθηκες.

Photobucket
Ειχα επισης αγορασει μια τρομερη διοπτρα για το οπλο αυτο, μια Zeiss Victory FL, 4-16x50T*, και βασεις Tikka Optilock ειδικες για το τουφεκι.

Προχθες ολες οι διαδικασιες ειχαν τελειωσει και το οπλο ηταν ετοιμο για παραδοση! Πηγα και το πηρα, εφαρμοσα την διοπτρα και τωρα ειμαι ετοιμος για δοκιμες! Photobucket Μιας και το οπλο ειναι κυνηγετικο αλλα και σκοπευτικο, ειναι ετοιμο να δεχθει σιγαστηρα, και φοραει τον ιδιο με αυτον που φοραει το οπλο που εχω για την Αφρικη, το 7mm Mauser.

Photobucket
Τωρα ειμαι ετοιμος για δοκιμες! Περιμενω να πεσει λιγο ο ηλιος και φευγω για το χωραφι! Εεεεε ρε γλεντια!!!

4 σχόλια:

  1. Να'σαι καλα! Πηγα και εκανα δοκιμες και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος απο την αποδοση του. Μολις ευκαιρεσω θα βαλω την αναφορα στο μπλογκ. Η επομενη δουλεια μου τωρα ειναι να περιποιηθω το κοντακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή