Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αφρικη 2010: Οι Λεπτομερειες...

Το ταξιδι που περιεγραψα πηρε μερος τον Μαϊο του 2010. Φυγαμε απο την Αγγλια στις 20 Μαϊου και επιστρεψαμε στις 30 του μηνα. Για να εξασφαλισουμε ασφαλη μεταφορα των οπλων και πυρομαχικων, ταξιδεψαμε με Emirates που επιτρεπουν 30 κιλα αποσκευων και, μετα απο χορηγηση ειδικης αδειας, επιτρεπουν την μεταφορα οπλων και πυρομαχικων.
Ο δικος μου εξοπλισμος ηταν
- Οπλο: το οπλο μου ηταν βασισμενο σε ενα μηχανισμο (action) Sako L691 LH, με καννη Pac-Nor Select Match. Το οπλο φτιαχτηκε απο τον Mike Norris, φορουσε κοντακι ΜacMillan Sako Hunter, oπου τα μεταλλικα μερη ειναι bedded με marine tex και aluminium pillars.
- Σιγαστηρας: AceUltra JetZ 7mm
- Διοπτρα: Schmidt&Bender Zenith 2.5-10x56
- Πυρομαχικα: χρησιμοποιησα δυο τυπων πυρομαχικα. Ο ενας ηταν δικη μου ιδιογομωση, 140gn Sierra Gameking βλημμα, πυριτιδα 47.8gn Reloader 19, καψουλι CCIBR2 και καλυκες Norma. O δευτερος τυπος ηταν τα εξαιρετα πυρομαχικα της PMP: 150gn βλημμα.
- Κυαλια: Swarovski 10x42 EL
- Αποστασιομετρο: Leica 1200LRF
- Μαχαιρια: Alan Wood Custom, Buck 110, Fallkniven NL5 Idun
- Μποτες: Lundhags Professional High (αν και ηταν λαθος επιλογη καθως ειναι χειμωνιατικες μποτες και ζεσταιναν το ποδι πολυ, με αποτελεσμα να ιδρωσει ιδιαιτερα και να παθω φουσκαλες...Την επομενη φορα θα παρω τις BlackHawk Desert Ops Coyote Tan, που ειναι ειδικα σχεδιασμενες για αυτο το περιβαλλον).
- Καμερα: Cannon Ixus 55 και Sony Eriksson C902 (του τηλεφωνου μου!)

Την επομενη φορα θα παρω ενα μικρο πριονι (για να καθαριζω θαμνους στα γιατακια μου) και λιγοτερα ρουχα (για να μην εχω το βαρος, αφου ετσι κι'αλλιως το προσωπικο της φαρμας μας επλενε τα ρουχα το πρωι και ηταν ετοιμα το απογευμα). Ισως να επενδυσω και χρηματα σε ενα σακιδιο Maxpedition, μιας και το σακιδιο αποδειχθηκε ιδιαιτερα χρησιμο...

Οι ημερομηνιες για την Αφρικη 2012 εχουν ηδη αποφασιστει! Το μονο που απομενει ειναι να περασει τωρα γρηγορα ο καιρος!

Photobucket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου