Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ενα απογευμα για κουνελια με ενα φιλο

Eνα απογευμα, περισυ τον Μαη, ειδαμε λιγη αναπαυση απο την βροχη και τον αερα, και το βραδακι ηρθε με ενα γλυκο ηλιο, λιγο αερα και καθαρη ατμοσφαιρα, οτι επρεπε για επιδρομη στα κουνελια. Ετσι με τον φιλο μου τον 'Μορφονιο' κανονισαμε και βρεθηκαμε κατα τις 5 το απογευμα. Μετα απο κανα δυο κουπες καφε και μια βολτα στο δασος φορτωσαμε τα σεα και τα μεα μας και πηγαμε σε μια αγαπημενη φαρμα, που εχει πληθωρα στοχων! Φτανοντας στο συγκεκριμενο σημειο, ηδη μεσα απο τα γρασιδια ειδαμε πανω απο 15-20 κουνελια που αρχισαν να τρεχουν γυρω απο το αυτοκινητο καθως πλησιαζαμε το μερος οπου θα παρκαραμε.

Εκανα μια βλακεια και ξεχασα το σωστο ουραιο για το τουφεκι στο σπιτι, και ετσι, αφησα το φιλο μου με ενα απο τα τουφεκια που ειχε φερει για να κυνηγησει και γυρισα σπιτι να παρω το σωστο ουραιο. Μεχρι να γυρισω πισω (20-25 λεπτα), ειχε παρει κιολας 5 κουνελια! Τελος παντων, συναρμολογησα το οπλο (ειχα παρει μαζι μου το 6mmBR που ριχνει 65gn Hornady VMax σφαιρες με ταχυτητες 3400fps, και 'εκρηκτικα' αποτελεσματα, μιας και μου εχουν τελειωσει οι σφαιρες απο το .204Ruger και δεν εχω αδειασει να φτιαξω αλλες...), το αναρτησα πανω στον αμμοσακκο και, με τα κυαλια, αρχισα να ψαχνω τις πλαγιες (120-240 μετρα απο το σημειο οπου ημουν) για κουνελια. Ο ηλιος χτυπαγε τα χωραφια με το γρασιδι και τα κουνελια 'γυαλιζαν' στους οχτους. Το συγκεκριμενο σημειο εχει προβλημα με τα κουνελια και ετσι δεν ειχαμε 'διακριση' για το τι θα παιρναμε: μικρα, μεγαλα, αρσενικα, θηλυκα, ολα ειναι επιτρεπομενα. Η ζημια που εκαναν στα χωραφια εμφανης και η αναγκη να τα μειωσουμε στον αριθμο επιτακτικη. Αλλο που δεν θελαμε!!



και oi σφαιρες που ριχνει


Βλεπουμε στο βαθος ενα οχτο που ειναι 150 μετρα μακρια και εκει επεσαν τα πρωτα 3 θυματα. Τα κουνελια ηταν τοσα πολλα που μεσα σε 45 λεπτα ειχα ριξει (μαζι με το φιλο μου) 20 τουφεκιες και ειχαμε χτυπησει 15 κουνελια. Μετα απο την αρχικη 'φασαρια' τα κουνελια μας πηραν χαμπαρι και αρχισαν να ειναι λιγο πιο διστακτικα στην βοσκη τους. Καθως ομως ειχαμε πανοραμικη οψη μπορουσαμε να ριχνουμε σε διαφορετικες κατευθυνσεις και ετσι να εχουμε 'στοχους' συνεχεια.


Καταληξαμε να ριξουμε 32 τουφεκιες με το δικο μου τουφεκι και αλλες 6 με το τουφεκι του Μορφονιου, παιρνοντας κουνελια απο 100 μεχρι 210 μετρα μακρια. Η ωρα ειχε περασει και ετσι πηγαμε και μαζεψαμε οσα κουνελια δεν ειχαν καταστραφει απο τις βολες και πηγαμε σπιτι για φαι. Ο τελικος απολογισμος 28 κουνελια, 16 απο τα οποια τα φεραμε σπιτι. Τωρα, αντε να καθαριζω καννες και να ξαναφτιαχνω σφαιρες... Ρε τι τραβαμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου