Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Eνα διαλλειμα στη βροχη...

Οπως ειπα και στα προηγουμενα μηνυματα μου, ο καιρος μας εχει τρελλανει αυτες τις μερες: βροχη, αερας, κρυο, αν δεν ηταν οι μερες τοσο μεγαλες θα μπορουσαμε να νομιζουμε οτι ειμαστε στον Οκτωμβρη. Καθως εχω παρει αδεια απο την δουλεια, ειχα την ευκαιρια να ετοιμασω καμια 140αρια σφαιρες για το .204Ruger, και με ετρωγε να παω να τις δοκιμασω.

Ο Μορφονιος παρελαβε πριν κανα δυο μηνες το δικο του καινουριο παιχνιδι, ενα Sako 491 το οποιο το εφτιαξε σε διαμετρημα .20Tactical, ενα φυσιγγι παρομοιο του .204Ruger, το οποιο ειναι μεν λιγο αργοτερο στην ταχυτητα αλλα εχει τρομερη ακριβεια και, λογω των προδιαγραφων του οπλου του Μορφονιου, μπορει να ριχνει σφαιρες 50gn με ταχυτητες μεχρι τα 3600fps που ειναι ακρως σεβαστη τιμη...

Μας ετρωγε λοιπον και τους δυο να παμε να ριξουμε, αλλα, μιας και η βροχη δεν μας αφηνε, ειπαμε να βρεθουμε να δουμε καμια ταινια και να περασουμε τη βραδια παρεα. Οταν τα κανονιζαμε στο τηλεφωνο, του λεω 'δεν βαζεις και το τουφεκι στ'αμαξι, δεν ξερεις καμια φορα...'. Εφτασε στο σπιτι μου στις 6.30 χθες το απογευμα και, για καλη μας τυχη ειδαμε τους ουρανους να ανοιγουν και ο ηλιος να βγαινει διστακτικα μεσα απο τα συννεφα. Κοιταχτηκαμε και χωρις δευτερη κουβεντα φορτωσαμε τουφεκια και στοχους στο αυτοκινητο και φυγαμε για τη φαρμα του φιλου μου του χοιροτροφου, που εχει ενα δρομο οπου μπορουμε να στησουμε τους στοχους και να δοκιμασουμε το καινουριο τουφεκι.

Πραγματικα, 10 λεπτα αργοτερα ειμασταν στη φαρμα. Στη διαδρομη μεσα στην φαρμα, ο Μορφονιος καταφερε ενα κορακι και ενα κουνελι με το καινουριο τουφεκι, και ετσι ειμασταν κιολας στα κεφια. Μπροστα μας τα κουνελια πηγαινοερχοταν μεταξυ ενος φραχτη και ενος χωραφιου με πατατες, δινοντας μας πολλες ευκαιριες για βολες. Ο Μορφονιος καταφερε αλλα 3 σε αποστασεις απο 120 μεχρι 250 μετρα. Αφου τελειωσαν οι 'φυσικοι' στοχοι, στησαμε τους δικους μας για να δοκιμασουμε ορισμενες ιδιογομωσεις.



Πηγαινοντας να στησουμε τους στοχους, το ασπρο τετραγωνο στα αριστερα, βρηκαμε κατι πατατες πεταμενες απο την σοδεια και τις στησαμε στα 280 μετρα, για να κανουμε την πλακα μας αργοτερα, και να μελετησουμε ταυτοχρονα και την βαλλιστικη πορεια των βλημματων μας. Μετα απο 10-15 βολες ειμασταν ικανοποιημενοι οτι τα τουφεκια ηταν μηδενισμενα.

Οριστε ο Μορφονιος και τα δυο τουφεκια. Προσεξετε ποσο μεγαλυτερο ειναι το δικο του απο το δικο μου (στον αμμοσακο στο καπω). Ο Μορφονιος ειναι 1.98 και το τουφεκι εχει φτιαχτει στα μετρα του!! Δειτε επισης τον καιρο και τι ρουχα φοραμε για να γλυτωσουμε απο το κρυο:

Photobucket

Ενα αμεριμνο κουνελι εκανε το λαθος να βγει απο το λαγουμι να δει τι ηταν ολη αυτη η φασαρια και πληρωσε το τιμημα της περιεργειας του. Ετσι καταληξαμε με 5 κουνελια (2 δεν τα πηραμε καθως οι σφαιρες τα κατεστρεψαν) και ενα κορακι, ολα μεσα σε 45 λεπτα.



Αφου μαζεψαμε τα πραγματα, σταματησαμε να χαζεψουμε τα γουρουνια που παιζαν στην ακρη του δασους, θαυμαζοντας ταυτοχρονα το τοπιο και την ομιχλη που εβγαινε απο το δασος καθως αυτο στεγνωνε στο διαλλειμα απο την βροχη.



Ηρθαμε σπιτι οπου μας περιμενε η γυναικα μου, ενω πρωτα σταματησαμε στο Κινεζικο εστιατοριο και αγορασαμε φαγητο. Αφου φαγαμε ξεκουραστηκαμε μπροστα στο αναμενο τζακι, βλεποντας ταινιες (No country for old men, την οποια συνιστω ανεπιφυλακτα!) και λεγοντας ιστοριες και καλαμπουρια. Απ'το τιποτα, μια βαρετη κατα τ'αλλα ημερα, εγινε μια μερα διασκεδαστικη, με καλη παρεα και αλλη μια εμπειρια με το τουφεκι. Σκοτωσαμε και 4 πατατες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου